Isnin, 12 April 2010

PELANCARAN PERKASA DAERAH PADANG TERAP

11 April 2010Sehari selepas pelancaran penubuhan Perkasa Daerah Sik, kini tiba giliran daerah Padang Terap menerima kehadiran Perkasa ke kawasan tersebut. Majlis serba ringkas tapi padat dengan pengisian tersebut cukup meninggalkan kesan kepada para hadirin.

Antaranya yang menarik ialah Sajak yang bertajuk "Seorang Tua Bernama Pak Tua" yang telah dideklamasikan oleh Tuan Syed Mahathir.


Majlis pelancaran penubuhan tersebut telah disempurnakan Timbalan YDP Perkasa Kedah, Saudara Zahran Dato Paduka Abdullah. Dalam ucapannya beliau menegaskan halatuju Perkasa yang berpaksikan kepada 6 teras perjuangannya dan dengan berpegang teguh kepadanya maka setiap ahli pasti tidak akan "tergelincir" dari matlamat asalnya.

Penghulu Latih pula diawal ucapannya, beliau amat bersyukur kerana akhirnya Perkasa dapat ditubuhkan di daerah Padang Terap. Beliau yakin dengan wujudnya Perkasa di daerah tersebut akan dapat menyemarakkan lagi semangat perjuangan orang Melayu di sana.
Turut hadir ke majlis pelancaran tersebut Ketua Wira Perkasa Kedah, Saudara Shahrol serta ahli jawatankuasa Perkasa Daerah Pendang dan Pokok Sena.Majlis tersebut juga telah menyaksikan bekas wakil rakyat dan penghulu iaitu Tuan Haji Latih Abdul Saman telah dilantik sebagai Pengerusi Perkasa Daerah manakala Tuan Syed Mahadzir pula sebagai Timbalan Pengerusi. Kedua-dua mereka merupakan orang lama dan cukup berpengalaman dalam pendidikan dan pentadbiran.
Hampir 200 orang memohon menjadi ahli di majlis pelancaran Perkasa Daerah Padang Terap.

PELANCARAN PERKASA DAERAH SIK

10 April 2010


Bertempat di tebing sungai Kampung Cemara, Jeniang, majlis pelancaran Perkasa Daerah Sik telah disempurnakan oleh Yang Dipertua Perkasa negeri Kedah, Tuan Syed Osman Mansor.

Majlis tersebut juga menyaksikan lebih dari 200 orang hadirin memohon menjadi ahli Perkasa itu juga bersempena program Joran Ria - iaitu pertandingan memancing yang dianjurkan oleh penduduk di kawasan tersebut.


Dengan pelancaran tersebut juga telah menjadikan Sik sebagai daerah ke 7 wujudnya Perkasa.


YDP Perkasa, Tuan Syed Osman Mansor didalam ucapannya mengalu-alukan penyertaan orang ramai ke dalam Perkasa yang kini begitu mendapat sambutan kerana perjuangannya.


Beliau juga mengingatkan kepada ahli baru agar tidak mempolitikkan Perkasa kerana sebagai sebuah NGO matlamatnya bukanlah bagi mendapatkan mileage politik tetapi lebih kepada mempertahankan hak-hak orang Melayu sebagaimana termaktub didalam Perlebagaan Malaysia.Turut hadir di majlis pelancaran tersebut, Timbalan YDP Perkasa Kedah - Zahran, Ketua Wira Perkasa Kedah - Shahrol Niza dan beberapa ahli jawatankuasa Perkasa Daerah Pendang.

Syed Osman berbicara dengan pengerusi penganjur, Saudara Nazri Abu Hassan.