Isnin, 12 April 2010

PELANCARAN PERKASA DAERAH PADANG TERAP

11 April 2010Sehari selepas pelancaran penubuhan Perkasa Daerah Sik, kini tiba giliran daerah Padang Terap menerima kehadiran Perkasa ke kawasan tersebut. Majlis serba ringkas tapi padat dengan pengisian tersebut cukup meninggalkan kesan kepada para hadirin.

Antaranya yang menarik ialah Sajak yang bertajuk "Seorang Tua Bernama Pak Tua" yang telah dideklamasikan oleh Tuan Syed Mahathir.


Majlis pelancaran penubuhan tersebut telah disempurnakan Timbalan YDP Perkasa Kedah, Saudara Zahran Dato Paduka Abdullah. Dalam ucapannya beliau menegaskan halatuju Perkasa yang berpaksikan kepada 6 teras perjuangannya dan dengan berpegang teguh kepadanya maka setiap ahli pasti tidak akan "tergelincir" dari matlamat asalnya.

Penghulu Latih pula diawal ucapannya, beliau amat bersyukur kerana akhirnya Perkasa dapat ditubuhkan di daerah Padang Terap. Beliau yakin dengan wujudnya Perkasa di daerah tersebut akan dapat menyemarakkan lagi semangat perjuangan orang Melayu di sana.
Turut hadir ke majlis pelancaran tersebut Ketua Wira Perkasa Kedah, Saudara Shahrol serta ahli jawatankuasa Perkasa Daerah Pendang dan Pokok Sena.Majlis tersebut juga telah menyaksikan bekas wakil rakyat dan penghulu iaitu Tuan Haji Latih Abdul Saman telah dilantik sebagai Pengerusi Perkasa Daerah manakala Tuan Syed Mahadzir pula sebagai Timbalan Pengerusi. Kedua-dua mereka merupakan orang lama dan cukup berpengalaman dalam pendidikan dan pentadbiran.
Hampir 200 orang memohon menjadi ahli di majlis pelancaran Perkasa Daerah Padang Terap.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan