Sabtu, 16 Oktober 2010

DOA' BUAT DATO PRESIDENKepada seluruh ahli Perkasa, marilah sama-sama kita mendoakan agar YB Dato Paduka Ibrahim Ali, Presiden yang amat kita kasihi selamat menjalani pembedahan jantung yang bakal dibuat pada hari Isnin 18 Oktober 2010, di Hospital Ampang Puteri, Kuala Lumpur.


Kita mendoakan agar beliau akan selamat dan sentiasa dalam peliharaan Allah SWT. Harapan kita agar beliau lekas sembuh dan kembali sihat seperti sediakala demi perjuangan yang belum selesai ini.


Isnin, 11 Oktober 2010

KHAIRY "chai" DENGAN RAKAN-RAKANNYA

1. Khairy Jamaluddin, Ketua Pemuda UMNO Malaysia, dah nampak "semak" dengan perangai Chua Soi Lek dan rakan-rakan baik MCAnya yang tak habis-habis mengungkit 30% ekuiti bumiputera.


2. Perkasa hairan kenapa sekarang baru beliau (KJ) terasa. Dulu beliau juga yang mempertahankan Chua Soi Lek dan Wee Ka Siong macam nak "rak" sehingga sanggup melabelkan Perkasa dan Presidennya macam-macam, "gedebe" dan "jaguh kampung" yang juga sebangsa dan seagama dengannya. Nampaknya Soi Lek dan Ka Siong memang dah jenis tak tahu nak hormat kawan, apa boleh buat.


3. Nampaknya, jaguh liberal ni macam dah tak tahan lagi dengan sikap perkauman rakan-rakannya yang tak reti-reti nak berhenti dan cuba menghormati orang Melayu. Atau mungkin dalam 30% itu pun ada jugak "hun" beliau, jadi beliau risau nanti diambil dek orang, wallah-u-alam.


4. Namun apa sekalipun keadaannya, Chua Soi Lek "bintang blue cctv" patut berhenti berkacap soal 30% ekuiti bumiputera tersebut. Berhenti dalam erti kata sebenar, tidak akan mempertikai dan tidak sama sekali menyebutnya.


5. Chua Soi Lek harus sedar, sikap tidak acuh beliau terhadap persaan orang Melayu sesungguhnya menyakitkan hati orang Melayu. Jangan beliau cuba meracuni perasaan orang Melayu dengan rasa benci kepada orang sekaum dengannya. Orang Melayu tidak pernah sentuh apa-apa tentang nilai dan budaya orang Cina! Orang Melayu tinggi dengan kesopanan dan sikap hormat-menghormati mereka.


6. Buktinya, kesediaan menerima orang Cina dan India sebagai sebahagian dari sahabat dan saudara senegara dengan mereka tanpa prejudis! Tolong ingat sama. Sebab itulah Chua Soi Lek begitu tegar cuba mengenepikan sejarah, kerana beliau tidak mahu menerima hakikat bahawa beliau adalah pendatang! Chua Soi Lek itu adalah FAKTA ! Terima seadanya.


7. Kalau Chua Soi Lek tak mahu dipanggil "pendatang", jangan kacau hak Melayu. Begitu juga dengan Wee Ka Siong. Ingatlah peristiwa 13 Mei 1969 dahulu. Siapa yang memulakan api kebencian tersebut. Yang pasti bukannya orang Melayu! Peristiwa itu berlaku kerana orang Melayu merasa mereka terhina. Siapa yang menghina mereka? Siapa yang menyiapkan "penyapu besar" untuk menyapu orang Melayu dari Tanah Melayu ini? Siapa?


8. Sebagai ingatan kepada pemimpin MCA ini, kami dah meluat dengan sikap perkauman kamu. Kamu langsung tidak menghormati kami Orang Melayu kalau bukan sebagai tuan di tanahair ini tetapi sebagai sahabat tetangga kamu. Kamu hina kami dengan lagu-lagu perkauman yang melampau dan jijik. Lantas kamu mempertahankan penghinaan keatas orang Melayu melalui kononnya ekspresi seni anak kaum kamu yang biadab dan kurang ajar.


9. Kepada Khairy Jamaludin, inilah rakan-rakan yang kamu harapkan menjadi sokong, sokong akan membawa rebah kepada bangsa Melayu dan Islam di tanahair ini. Jangan jadi tali barut kepada orang yang cuba menjatuhkan Melayu. Hari ini baru kamu "chai" - dalam loghat Kedah bermaksud "padan muka hang".


10. Perkasa akan terus bersuara dan tetap menyuarakan kebenaran ini walaupun pahit dan menyakitkan. Ingatlah sesiapa yang menentang Perkasa bererti mereka menentang Melayu!