Khamis, 16 September 2010

Alor Setar, 16 September 2010.


1. Bertempat di kediaman Dato' Yusof Ismail , telah berlangsung majlis pelancaran Perkasa Daerah Kota Setar yang telah dirasmikan oleh Yang Dipertua Perkasa Negeri Kedah, Tuan Syed Osman Mansor.

2. Dengan pelancaran tersebut Perkasa Kedah kini semakin hampir kepada melunaskan tugasnya dalam rangka mewujudkan Perkasa di setiap daerah di negeri Kedah.

3. Di majlis yang dihadiri hampir 70 orang tetamu tersebut Syed Osman dengan jelas menegaskan bahawa Perkasa akan kekal sebagai sebuah NGO dan tidak mungkin akan menjadi sebuah parti politik kerana matlamat perjuangan Perkasa adalah menjadi suatu venue penyatuan bangsa.

4. Perkasa juga tegas beliau adalah milik orang Melayu dan bukannya milik mana-mana parti politik, ketika mengulas kenyataan Datuk Tengku Adnan tempohari yang mahu Perkasa dijauhkan dari UMNO. Tegas Osman lagi, kenyataan tersebut tidak akan memberi sebarang kesan malahan mutakhir ini lebih banyak permohonan untuk menyertai Perkasa diterima dari orang Melayu yang menunjukkan minat untuk menyertai NGO tersebut .

5. Tegas beliau lagi, sekiranya UMNO bimbang sekiranya ber"sahabat" dengan Perkasa bakal menjauhkan pengundi bukan Melayu dan akan merugikan BN sepertiman kekalahan teruk mereka dalam PRU-12 lalu, Perkasa sebenarnya wujud hanya selepas melihat kejatuhan BN dan UMNO.

6. Hilangnya majoriti BN pada PRU-12 lalu bukanlah kerana Perkasa tetapi disebabkan rakyat sudah tidak yakin terhadap kepimpinan UMNO. Beliau juga mengajukan pertanyaan berikut, "apakah dengan menjauhkan Perkasa maka UMNO dan BN akan dapat undi bukan Melayu seperti yang diharapkan? Apakah UMNO tidak pernah memikirkan kebarangkalian-kebarangkalian UMNO dan BN langsung tidak mendapat sokongan bukan Melayu hatta Orang Melayu sendiri?"

7. Turut hadir dimajlis tersebut ialah Saudara Zahran-Timbalan YDP Perkasa, Saudara Mej (B) Anuar Abdul Hamid-Pengerusi Perkasa Daerah Kuala Muda, Dato' Ariffin Man-Pengerusi Perkasa Daerah Pokok Sena dan Saudara Shahrol Niza-Ketua Wira Perkasa Kedah

Selasa, 14 September 2010

TAHNIAH PDRM


1. Pihak PERKASA negeri Kedah ingin merakamkan ucapan tahniah serta rasa bangga di atas kejayaan pihak Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang telah menyelesaikan siasatan kes pembunuhan jutawan kosmetik Datuk Sosilawati Lawiya dan 3 orang lagi dalam tempoh yang singkat.


2. Kejayaan ini juga membuktikan bahawa PDRM komited dan mempunyai tahap profesionalisme yang tinggi dalam melaksanakan tugas dan tanggungjawab mereka serta memastikan bahawa keselamatan negara berada pada kedudukan yang terbaik.


3. Perkasa percaya dengan kemampuan yang telah ditunjukkan oleh PDRM, rakyat khususnya dan negara umumnya tidak perlu lagi khuatir akan keselamatan mereka. Namun begitu Perkasa sentiasa berharap agar PDRM akan sentiasa memastikan bahawa mutu perkhidmatan mereka akan terus dipertingkatkan lagi demi mempertingkatkan tahap keyakinan rakyat terhadap mereka.


4. Tahniah PDRM dan Selamat Hari Raya.